maandag, 15. mei 2006 - 13:29

Binnenbrand in Hoog Catharijne

Utrecht

Vannacht heeft er brand gewoed in een restaurant in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Er is niemand gewond geraakt en er is alleen sprake van materiële schade.
De brand is ontstaan in de keuken van restaurant Charlie Chiu op de Radboudtraverse. Om 3.30 uur was de melding bij de alarmcentrale binnengekomen. Hierop is de brandweer uitgerukt met een bluswagen en een autoladder.

Bij aankomst was er sprake van vlammen en rookontwikkeling en daarom is de hulp ingeroepen van een tweede bluswagen. Het restaurant ligt boven het busstation en is voor de brandweer goed bereikbaar. Door het tijdstip van de brand was er niemand aanwezig en zijn er ook geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Na een half uur was de brand onder controle. De brand is beperkt gebleven tot de keuken en de afzuiginstallatie van het restaurant. Er is behoorlijke rook- en waterschade ontstaan.

Om te ventileren is een ruit van het restaurantgedeelte verwijderd en is in het winkelcentrum de afzuiging verhoogd. De keuringsdienst van waren is gewaarschuwd in verband met naburige horecazaken. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn onbekend.
Provincie:
Tag(s):