maandag, 20. februari 2006 - 18:14

Binnenvaartschip lek na aanvaring met meerpaal

Sneek

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten uit Sneek onderzoekt de oorzaak van een aanvaring van een binnenvaartschip met een meerpaal op het Prinses Margrietkanaal bij Lemmer. Bij de aanvaring vanmorgen om 09.30 uur, raakte het voorschip lek waardoor het schip water maakte. Door de lading gedeeltelijk over te slaan kwam het lek boven water en werd zinken voorkomen. Dat heeft het KLPD
maandagmiddag bekendgemaakt.

Het binnenvaartschip was met een lading grind vanuit het IJsselmeer via de sluis van Lemmer naar het Prinses Margrietkanaal geschut. Bij het uitvaren van de sluis voer het schip plotseling naar stuurboord en ramde een meerpaal. De schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie dat het vaartuig om voor hem onverklaarbare reden naar stuurboord voer.

Door de aanvaring werd het anker door de huid van het schip gedrukt waarna water het voorschip kon binnendringen. De gewaarschuwde brandweer kon met pompen de situatie stabiliseren. Door een gedeelte van de lading over te slaan in een ander schip kwam het lek in de middag boven water. Het schip mag langszij een ander schip naar een scheepswerf varen ter reparatie. Daar zal ook een technisch onderzoek aan de stuurinrichting worden ingesteld.
Provincie:
Tag(s):