maandag, 4. december 2006 - 14:38

Biologisch eten met de kerst

Afgelopen september trok de Biologische Culinaire Karavaan van de provincie Noord-Holland met speciale gerechten van Noord-Hollandse producten langs zeven steden. Als vervolg geeft de Karavaan de komende weken acte de présence op de grote Kerstfairs in Lisserbroek en Alkmaar.

In de mobiele Kookstudio worden voor de bezoekers bijzondere hapjes klaargemaakt die gemeen hebben dat de ingrediënten biologisch geteeld zijn op Noord-Hollandse grond. Zo is er geroosterde bloemkool met bosuitjes en een kervelvinaigrette, een gerecht van citroen- en kievitsbonen met feta en lauwwarme beenham met een salade van rucola, ei en sjalotjes. En natuurlijk is er ook biologische chocolademelk!
De hapjes kosten € 1,-- en de chocolademelk € 0,50.

De Kookstudio staat van donderdag 7 tot en met zondag 10 december op de grote Kerstfair op de biologische appelboomgaard De Olmenhorst in Lisserbroek. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 december kookt biologische chef-kok Jaap Wiebenga met zijn staf op de druk bezochte, sfeervolle Kerstmarkt in de Grote Kerk in Alkmaar.

Voor openingstijden en andere details: www. noordhollandsegrond.nl
Provincie:
Tag(s):