maandag, 24. april 2006 - 12:50

Biologische schoolmelk krijgt landelijke impuls

Utrecht

De provinciale Milieufederaties, Dierenbescherming, IVN Nederland en Biologica willen zoveel mogelijk basisschoolkinderen aan de biologische schoolmelk (melk, karnemelk, chocolademelk of drinkyoghurt) krijgen. Zij doen hiervoor een beroep op ouders met kinderen op de basisschool. Doel is dat de komende twee jaar op minstens 120 scholen biologische schoolmelk wordt ingevoerd. De eerste 12 scholen zijn al binnen!

De vier organisaties hebben de handen ineen geslagen om de biologische schoolmelk een flinke impuls te geven. Als er veel meer basisschoolkinderen biologische schoolmelk gaan drinken is dit een enorme opsteker voor de afzet van biologische melk. Het mes snijdt aan meerdere kanten: goed voor de koeien en het milieu; lekker en leerzaam voor de kinderen! Zij kunnen bijvoorbeeld met de klas een bezoek brengen aan een biologische boer of in de les aandacht besteden aan dit onderwerp.

De voordelen liggen op verschillende vlakken. Zo zorgt een biologische boer voor een aantrekkelijk landschap en lopen zijn koeien ’s zomers gegarandeerd buiten. In de stal hebben de koeien daglicht en frisse lucht, ze krijgen biologisch voer dat gecontroleerd gentech-vrij is. Ook chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden op de boerderij niet gebruikt en de koeien krijgen geen medicijnen als dat niet nodig is. Daarnaast tonen verschillende onderzoeken aan dat biologisch voedsel gemiddeld meer gezondheidsbevorderende stoffen bevat dan voedselproducten uit de reguliere landbouw.
Provincie:
Tag(s):