vrijdag, 3. november 2006 - 8:54

Blankensgoed nieuwe naam Voorthuizen-Noord

Barneveld

Gisteren heeft wethouder Tijmensen de nieuwe naam voor nieuwbouwwijk Voorthuizen-Noord onthuld. De woonwijk heet vanaf nu ‘Blankensgoed’. Deze naam was bedacht door mevr. G. Treels-Henken, dhr. G. Druif, dhr.J.v.Galen en dhr.J.T.v.Galen. Zij zijn hiermee de winnaars van een naamgevingswedstrijd die in juni, in samenwerking met Paatselijk Belang Voorthuizen, werd uitgeschreven.

Na de bekendmaking van de nieuwe naam voor de wijk in dorpshuis ’t Trefpunt heeft de wethouder samen met de winnaars een projectinformatiebord aan het begin van de nieuwe wijk onthuld.

De jury vond de gekozen naam de beste, omdat deze naam sterk refereert aan de oorspronkelijke functies van het gebied. Zo zijn er notariële akten uit begin van de negentiende eeuw gevonden waarin grond met de naam Blankensgoed van eigenaar veranderde. Er stond voorheen op het grondgebied van de nieuwe wijk al een boerderij die deze naam droeg. Ook voor de naamgeving van de straatnamen heeft de jury een keuze gemaakt. De straatnamen zijn namen van planten die rond Voorthuizen voorkomen.

Op 29 november wordt er om 19.30 uur een informatieavond gehouden in restaurant Buitenlust, Hoofdstraat 89 in Voorthuizen. Op deze avond zal heel concreet worden ingegaan op de laatste ontwikkelingen en op de woningtypen, prijzen, vrije kavels en inschrijvingseisen. De inschrijving zal daags erna per 1 december starten.
Provincie:
Tag(s):