dinsdag, 25. juli 2006 - 11:19

Blauw van de verf en drank; Schilders aangehouden

Nieuwegein

De politie kon maandagmorgen op de Arthur van Schendelhove wel heel gemakkelijk een spoor naar twee vernielers vinden. Blauwe verf verraadde het tweetal. Omstreeks 10.50 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens een geparkeerde auto met verf hadden besmeurd. Ook enkele woningen moesten aan hun schilderkunsten er aan geloven.

Agenten gingen ter plaatse en zagen overal blauwe verf. Zij volgden het spoor door de wijk. Via gevels, schuttingen en plantjes kwamen ze een paar straten verder bij een woning aan. De agenten belden aan en er werd open gedaan door een 19-jarige man van wie het gezicht, armen en kleding onder de blauwe verf zaten.
In de woning zat ook een 18-jarige man die onder de verf zat.

Het werd al snel duidelijk dat er behoorlijk wat biertjes waren genuttigd en dat de mannen onder invloed daarvan tot hun creatieve doch baldadige daad waren gekomen. De mannen uit Nieuwegein zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen ze een bekeuring en de opdracht om alles schoon te maken. Gelukkig had het tweetal gebruik gemaakt van een afwasbare verf.
Provincie:
Tag(s):