vrijdag, 16. juni 2006 - 12:14

'Blauwe' bestuurder rijdt met blauw zwaailicht

Zevenaar

Twee inwoners van Helmond zijn donderdagmiddag rond 16.55 uur aangehouden op de Kerkstraat in Zevenaar. Zij reden in een auto en zouden gevaarlijk rijgedrag hebben vertoond. Tevens voerden ze een blauw zwaailicht. Dit werd gemeld door een getuige.

Agenten kwamen de twee tegen op de Kerkstraat in Zevenaar en hielden hen aan. Een blaastest wees uit dat de 27-jarige Helmonder - een beginnend bestuurder - onder invloed verkeerde (1,08 promille). Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd.

De 26-jarige bijrijder werd - evenals de bestuurder - aangehouden op verdenking van gevaarlijk verkeersgedrag. Hij zou het zwaailicht hebben aangezet. Tevens bleek dat hij nog enkele boetes had openstaan. De zwaailamp is in beslag genomen en de auto van de twee is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Mogelijk zijn er mensen die meer informatie hebben over hetgeen er donderdagmiddag in Zevenaar is gebeurd. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):