zaterdag, 14. oktober 2006 - 9:46

'Blauwe burgers' op Landelijke Politiedag

Flevoland

Politie Flevoland zet zaterdag 14 oktober haar deuren open in Lelystad en Zeewolde. Dè kans voor de Flevolanders om een kijkje te komen nemen. Dit jaar is het landelijke thema “Burger in Blauw�, want Politie Flevoland staat niet alleen voor veiligheid in Flevoland. Zonder de hulp van oplettende burgers lossen wij minder zaken op.

Vanaf 10.00 uur laten wij alle facetten van het politiewerk zien. Van demonstraties door politiebikers en hondengeleiders, uitleg door de technische recherche en de bezichtiging van diverse politie voer- èn vaartuigen tot het ervaren van gevaarlijke rijsituaties. Het is allemaal mogelijk op de Landelijke Politie Dag.

In Lelystad is zelfs de bereden politie aanwezig en in Zeewolde landt de KLPD helikopter. Natuurlijk is het voor de kinderen ook mogelijk om zelf actief in de weer te gaan. Zo kunnen ze hun vingerafdruk laten zetten en meedoen aan een fiets- of bromfietsparcours in Zeewolde.

In Lelystad kunnen ze hun hersenen aan het werk zetten tijdens de speurtocht en is er een luchtkussen voor de allerkleinsten.

Kortom, er is genoeg te doen voor jong en oud.

Iedereen is op 14 oktober van 10.00 – 16.00 uur van harte welkom bij de bureaus in Lelystad (Zuiderwagenplein 1) en Zeewolde (Strandweg 9). Kijk voor meer informatie over de Landelike Politiedag bij u in de buurt op www.politiedag.nl
Provincie:
Tag(s):