zondag, 8. oktober 2006 - 13:42

Blauwe Nacht

Tiel

Zaterdag tussen 20.00 en 02.00 uur heeft de politie in Tiel een grote integrale veiligheidscontrole gehouden op het Taluud in Tiel. Dat deed zij samen met Verkeershandhaving Gelderland Zuid, Douane, Gemeente Tiel, Brandweer, ANWB, Rijkswaterstaat en de recherche in Tiel. Ook is op diverse andere locaties in Tiel gecontroleerd.

De politie zette twee radarwagens in om snelheidscontroles uit te voeren. De inzittenden van de radarwagens constateerden 66 snelheidsovertredingen op kenteken. De medewerkers van de ANWB hebben kleine reparaties verricht aan voertuigen, zoals het vervangen van kapotte verlichting.

Er is bij 1803 bestuurders een blaastest afgenomen, waarvan er vijf teveel gedronken hadden. Drie van hen moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij boven de 570 ugl bliezen.

De politie heeft in totaal 187 processen verbaal uitgeschreven:
8 x niet dragen autogordel
17 x voor defecte verlichting.
45 x rijbewijs niet kunnen tonen op eerste vordering
1 x niet voldoen bevel op vordering
1 x voorhanden hebben van een honkbalknuppel
7 x niet kunnen tonen legitimatiebewijs
1 x rijden zonder in bezit geldig rijbewijs
2 x rijden zonder bromfietscertificaat
11 x defecte verlichting/onjuist voeren van verlichting auto
3 x defecte uitlaat
6 x constructiesnelheid
25 x niet voeren en/of defecte fietsverlichting
4 x APK verlopen
2 x Openstaande Vonnissen;

Een bestuurder had 8 boetes openstaan, die goed zijn voor in totaal 133 dagen ‘zitten’ en voor 1600,- euro aan geldboetes openstaan. Deze meneer is ingesloten.
Een Amerikaanse bestuurder stond gesignaleerd voor 712,- euro aan openstaande boetes.

Verder schreven de agenten enkele bekeuringen uit voor onder andere onnodig geluid veroorzaken, fout parkeren, wildplassen, niet kunnen tonen kentekenbewijs op eerste vordering en het bij zich hebben van een wapenstok.

De politie vindt het een geslaagde controle, waaraan ook de districtschef van politiedistrict De Waarden en de teamchef van politeteam Tiel hun bijdragen hebben geleverd.
Provincie:
Tag(s):