dinsdag, 14. maart 2006 - 11:44

Blind kiest voor zekerheid

Danny Blind zal vanavond voor het Champions League-duel tegen Internazionale geen gekke dingen doen. De trainer van Ajax zit dun in de verdedigers, maar kiest er voor om zijn 'ervaren' spelers op te stellen.

Thomas Vermaelen is de enige pure mandekker in de Amsterdamse selectie. "Daarnaast moet ik kiezen tussen een verdedigend ingestelde speler (Emmanuel Boakye) en een speler met opbouwende kwaliteiten (Hedwiges Maduro)", aldus Blind in het AD. "Probleem in de tweede helft tegen Inter in Amsterdam, was dat we vergaten op te bouwen. Voor rust creëerden we met Lindenbergh wél geregeld een extra man. We móeten nu winnen, ook dat speelt een rol in mijn keuze."

Het enige vraagteken is zijn keuze voor de linkerkant. Juanfran stond afgelopen zaterdag tegen PSV linksback, maar dat was bij afwezigheid van Nourdin Boukhari. De Marokkaan is nu weer beschikbaar en ook voor Urby Emanuelson zal zeker een plaatsje worden ingeruimd. Het is echter de vraag of dat op het middenveld of in de verdediging is.
Categorie:
Tag(s):