dinsdag, 29. augustus 2006 - 17:49

Blinde vrouw door trein geraakt

Wijchen

Dinsdagmorgen rond 09.55 uur is een blinde vrouw gewond geraakt aan haar arm nadat zij werd geraakt door een voorbijrijdende trein. De vrouw uit Wijchen liep met haar blindengeleidehond bij de spoorwegovergang ter hoogte van de kruising Klapstraat met de Stationslaan. De overwegbomen waren gesloten voor de naderende trein richting Den Bosch. De hond is gewoon doorgelopen en de vrouw, die vermoedelijk geheel op haar hond vertrouwde, ook.

Een getuige van het voorval schreeuwde de vrouw toe. Ook de machinist van de naderende trein claxonneerde. De Wijchense reageerde hierop door weg te draaien en de hond terug te trekken. Dit alles kon niet voorkomen dat zij door de trein werd geraakt. De vrouw liep daarbij een wond aan haar arm op.

Een passante verleende eerste hulp. Een ambulance heeft de vrouw naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vervoerd. De hond bleef ongedeerd.

De politie doet een nader onderzoek naar het ongeval. De Spoorwegpolitie kwam ter plaatse en trad bij de spoorwegovergang verkeersregelend op. Omdat de trein even verderop tot stilstand was gekomen bleven ook de spoorbomen gesloten. Het treinverkeer had een vertraging van een half uur.
Provincie:
Tag(s):