zondag, 15. oktober 2006 - 22:39

Blonde Ana Popovic zet zaal op stelten

Grolloo

Het was zaterdagavond warm in het café van John Hofsteenge in Grolloo. De reden was een optreden van de in Joegoslavië geboren blonde Ana Popovic en de zeer jonge bluesband The Rhythm Chiefs uit ons eigen land.

De drie knapen uit Dordrecht waren ook al eerder ten tonele verschenen op het bluesfestival van de Roots on the Hill in augustus dit jaar. Daar beten ze toen de spits af op een zo’n spectaculaire manier, dat er voor Dick Kliphuis, boeker van de organisatie, eigenlijk niets anders over bleef ze nog een keer te vragen.

Op het moment van boeken stond het voorprogramma bij Ana nog open en de jongelingen van pas 16 jaar oud waren dan ook zeer gebrand om dit voor hun rekening te nemen. Een uur lang kon het publiek genieten van het gitaarspel van Dusty Ciggaar, begeleid zijn voortreffelijke ritmesectie.

Deze jonge gitaarheld heeft alles in zich, nummers uiteenlopend van Led Zeppelin tot aan Carl Perkins, van Stevie Ray Vaughn tot aan zijn grote voorbeeld Jimi Hendrix. Alles speelt hij zonder enkele hapering en de vaderlandse bluesscène moet blij zijn met deze jongen binnen zijn gelederen.

De hoofdact was voorbestemd aan Ana Popovic, die in 1999 naar ons land kwam, nadat het communisme ten val kwam in haar geboorteland. Het was een show naar Amerikaans voorbeeld, die ze gaf. Op de bühne zweepte ze het publiek op in de taal die we kennen van oude films van John Wayne, terwijl ze achter de coulissen in perfect Nederlands converseerde met de organisatie en haar bandleden, komende uit Groningen en Raalte.

De hele act duurde anderhalf uur en ze gaf deze weg aan één stuk, zonder dat er ook maar van enige verslapping sprake was. Een aanéénschakeling van gitaarsolo’s vulde de zaal en het publiek smulde van Ana en dat werd nog erger toen de blonde gitarist na haar verdiende toegift de zaal in kwam om de door haar manager verkochte cd’s ook nog eens te signeren.

Al met al een geslaagd concert waar de Roots on the Hill weer trots op mag zijn dit georganiseerd te hebben en er kan dan ook uitgekeken worden naar het optreden van de uit Ierland afkomstige Barry McCabe. Hij zal op 18 november zijn opwachting maken in het anders zo rustieke Drentse dorp, Grolloo.
Provincie:
Tag(s):