maandag, 7. augustus 2006 - 11:53

BMW Sauber ontslaat Jacques Villeneuve

BMW Sauber heeft maandagochtend bekend gemaakt dat Jacques Villeneuve niet meer zal terugkeren bij het team voor de rest van het seizoen. De Canadees had in Hockenheim een flinke crash en kon daardoor niet racen in Hongarije, waar hij werd vervangen door de Pool Robert Kubica. Na gesprekken tussen Villeneuve en de teamleiding van BMW Sauber is in goed overleg besloten per direct uit elkaar te gaan.

BMW Motorsport directeur Mario Theissen geeft commentaar op de beslissing: "Jacques heeft goed voor ons gepresteerd dit jaar, scoorde onze eerste punten als team in Maleisië en heeft veel bijgedragen aan ons team in de ontwikkeling."

"Na zijn crash in Hockenheim heeft het team echter de opties bekeken voor volgend jaar, waarbij we ook Robert Kubica een kans willen geven als racecoureur. Om onze opties te bekijken en uit te proberen heeft direct effect op de positie van Jacques binnen het team voor de rest van het seizoen. Wij begrijpen volledig dat het voor Jacques moeilijk is om zijn natuurlijk niveau van verplichting in omstandigheden van onzekerheid te handhaven."

Politieke spelletjes zijn dus nog alledaags in de Formule 1. BMW Sauber wist vorige week nog te verklaren dat Villeneuve zoveel last had van zijn rug na de crash in Hockenheim dat hij niet in staat was om te racen in Hongarije. Achteraf lijkt deze verklaring toch anders te liggen.

Opmerkelijk is wel de keuze van BMW Sauber op dit moment. Het team had slechts drie coureurs in dienst en op dit moment twee, Nick Heidfeld en Robert Kubica. Mocht Heidfeld of Kubica niet in staat zijn te kunnen racen is er niet direct een derde coureur beschikbaar, daar Sebastian Vettel niet veel ervaring heeft en een gebroken vinger heeft.
Categorie:
Tag(s):