zondag, 6. augustus 2006 - 19:24

BOB: 'Bekeur jij Of Bekeur ik?'

De politie van Zuid-Holland-zuid had dit weekend haar handen vol aan mensen die achter het stuur zaten en waarvan geen van allen de ‘BOB’ wilde uithangen. Hieronder een kleine opsomming van wat de agenten op de vroege zondagochtend aantroffen:

Op zondagmorgen werd een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht op de Noordeinde aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 0,51 promille.

In Dordrecht zondagochtend een 29-jarige beginnend bestuurder op de Laan der Verenigde Naties aangehouden. Hij blies 0,38 promille en kreeg een rijverbod van 2 uur.

In Zwijdrecht is een 30-jarige op de Burgemeester de Bruinelaan aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 1,14 promille. Terwijl de maximaal toegestane promillage 0,5 is.

In dezelfde plaats werd ook een 31-jarige automobilist op de Burgemeester Jansenlaan aangehouden. Hij blies 0,67 promille en kreeg een rijverbod van 2 uur.

In Dordrecht werd dit weekend een 38-jarige man op de Patersweg aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 0,68 promille. Ook hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

In Lexmond werd een 45-jarige man uit Vianen op de Dominee Magendansstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 1 promille. Terwijl de maximaal toegestane promillage 0,5 is. De man kreeg een rijverbod van 6 uur.

In Papendrecht werd zondag een 23-jarige man uit Papendrecht op de Edelweisslaan aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 0,94 promille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

In Gorinchem werd zondag een 41-jarige man uit Gorinchem aangehouden op de Keizer Maximilliaanstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 1,43 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De grens voor invordering van het rijbewijs ligt bij meer dan 1,30 promille.

Ook werd zondag in Gorinchem een 31-jarige man uit Arkel op de Zusterstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 2,17 promille. Zijn rijbewijs werd ook ingevorderd.

In Sliedrecht werd zondag een 25-jarige man uit Papendrecht aangehouden bij een routinecontrole. De man bleek nog een bekeuring open te hebben staan en had te veel gedronken. Ook bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had.

Tegen al deze dronkenlappen heeft de politie een proces verbaal opgemaakt. Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo'n 150 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen 5 jaar).

Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):