vrijdag, 24. februari 2006 - 17:30

Bob de Jong pakt goud

Bob de Jong heeft vrijdagmiddag op de 10.000 meter voor sensatie gezorgd door een gouden plak te winnen met een tijd van 13:01.57. Hij klopte daarmee de Amerikaan Chad Hedrick die 2e werd met een tijd van 13:05.40 die op zijn beurt weer Carl Verheijen pakte die 13:08.80 nodig had en daarmee een bronzen plak binnensleepte.

Sven Kramer werd 7e met een tijd van 13:18.14.

Alle Nederlandse Olympische sporters van de winterspelen die een medaille hebben veroverd in Turijn zullen aanstaande woensdag, 1 maart, door Koningin Beatrix en de Minister-President in Den Haag worden gehuldigd. Beatrix ontvangt de sporters op Paleis Huis ten Bosch. De minister-president spreekt hen toe tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC- NSF verzorgen op deze dag het huldigingsprogramma voor de Olympische medaillewinnaars in Den Haag. De staatssecretaris van VWS, mevrouw drs. C.I.J.M. Ross-van Dorp, en de voorzitter van NOC-NSF, mevrouw E.G. Terpstra, ontvangen hen voor de officiële huldiging in de Koninklijke Schouwburg. Tijdens deze bijeenkomst worden de medaillewinnaars toegesproken door de minister-president.
Categorie:
Tag(s):