donderdag, 13. april 2006 - 12:43

Bob krijgt Duitse vriendin

twente

De Nederlandse en Duitse politie gaan samen de strijdt aan om de grote aantallen (ernstige) verkeersongevallen onder jonge bestuurders die de Duitse discotheken bezoeken de kop in te drukken. Hiervoor is gekeken naar de Nederlandse aanpak met de BOB. De Duitse politie is de ‘trekker’ van het nieuwe project ‘Schutzengel’.

De Nederlandse politie sloot zich evenals het ROVO en 3VO hierbij aan. Het is de bedoeling dat jonge Duitse en Nederlandse vrouwen (16 tot 24 jaar) beschermengel worden van hun vriend (of vriendin). Deze ‘Schutzengel’ moet invloed uitoefenen op haar vriend(in) zodat deze niet met alcohol en/of drugs achter het stuur plaatsneemt.

Zo wordt voorkomen dat men zichzelf en andere verkeersdeelnemers in gevaar brengt. De beschermengelen krijgen als dank, tot 24.00 uur, gratis toegang tot alle grote discotheken in de Grafschaft Bentheim en Eemsland. In Nederland is de BOB-campagne een bekende aanpak om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. In Duitsland kent men BOB (nog) niet. Nederlandse politieagenten, medewerkers van het ROVO en 3VO gaan daarom ook met materiaal van deze campagne de grens over.

Het is de bedoeling dat zij tijdens de stapavonden in gesprek gaan met (Nederlandse) jongeren die naar de Duitse uitgaansgelegenheden komen. Het gesprek heeft als doelstelling bewustwording van de gevaren die alcohol, drugs en te hard rijden met zich meebrengen in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):