woensdag, 1. maart 2006 - 18:34

Bob populair tijdens carnaval

Venlo

De politie heeft bij de alcoholcontroles tijdens de carnavalsdagen veel Bob-bestuurders aangetroffen. Van de 1.718 bestuurders die werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol, bleken er slechts 17 gedronken te hebben, zo meldt de politie Limburg-Noord woensdag.

Tijdens alle dagen van de carnaval werden door het hele werkgebied van de politie Limburg-Noord alcoholcontroles uitgevoerd.

Van de 17 bestuurders die onder invloed bleken te zijn, moesten drie hun rijbewijs afgeven, omdat ze teveel hadden gedronken. De anderen kregen een rijverbod variërend van 2 tot 10 uur. Twee alcoholovertreders bleken beginnend bestuurder te zijn en kregen een strafpunt op het rijbewijs. In totaal mogen dat niet meer dan drie punten in de eerste vijf jaar zijn.

Tevens trof de politie een bestuurder aan die tijdens het rijden een joint rookte. Het rijbewijs van de 21-jarige automobilist uit Panningen werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt aangemeld bij het CBR voor een rijgeschiktheidstest.
Provincie:
Tag(s):