woensdag, 14. juni 2006 - 9:02

Boerenontbijt voor nieuwe inwoners

Colijnsplaat

Op zaterdag 17 juni 2006 genieten ‘nieuwe’ inwoners van Noord-Beveland een gezamenlijk ontbijt in de Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat. Deze bijeenkomst wordt speciaal voor ze georganiseerd om ze de kans te geven kennis te maken met elkaar, met diverse instanties en organisaties en met het gemeentebestuur.

Het Boerenontbijt wordt in principe jaarlijks aan de nieuwe inwoners aangeboden door de PR-werkgroep van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) afdeling Noord-Beveland, het gemeentebestuur van Noord-Beveland en de plaatselijke ondernemers.

We schrijven ‘in principe’, want afgelopen jaar is het Boerenontbijt niet doorgegaan. Dat maakt de organisatie ruimschoots goed met een soort dubbelsessie, waarbij niet alleen nieuwe inwoners uit 2005, maar ook die van 2004 worden uitgenodigd. Het Boerenontbijt begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur.

De inwoners die zich na 1 augustus 2004 en voor 1 mei 2006 hebben ingeschreven hebben thuis een uitnodiging ontvangen.

Dit jaar is het Boerenontbijt ‘gecombineerd’ met de Agrifair. Dit is een happening waarop u kun kennismaken met het huidige plattelandsleven in al zijn verschijningsvormen. Er zijn stands met sculpturen van hout, van gietijzer; er zijn stands met streekproducten als jam en wijn. Er worden kunstwerken tentoongesteld. De gemeente en de ZLTO staan er met hun informatie.

Er worden shows gehouden, van linedancing tot de Ierse folkband de Druïds, van een optreden van ganzenhoeders tot een roovogelshow. Het is teveel om op te noemen. De Agrifair is van 16 t/m 17 juni op dezelfde locatie als het Boerenontbijt. Kijk voor meer informatie op www.agrifairzeeland.nl
Provincie:
Tag(s):