zondag, 19. maart 2006 - 12:06

Boetes en waarschuwingen voor verbranden afval

Op zaterdag heeft personeel van de Politieregio IJsselland op diverse locaties controle's gehouden op het verbranden van afval. In de middag werd in omgeving van Kampen werd daarbij een politiehelikopter ingezet. Ook in Salland werd gecontroleerd waarbij twee personen op deze illegale activiteiten werden betrapt.

In Kampen werd driemaal een proces-verbaal opgemaakt voor het verbranden van afval zonder vergunning en eenmaal voor het overtreden van de visserijwet. Tevens werden er meerdere waarschuwingen gegeven voor o.a. het verbranden van snoeihout en het niet aangelijnd hebben van honden. Ook werden er twee afvalbranden geconstateerd, waarbij geen dader in beeld kon worden gebracht. In de gemeente Steenwijkerland werden geen overtredingen geconstateerd.

Op de Schanekampsweg in Luttenberg werd zaterdagmorgen een 39-jarige man uit Nijverdal bekeurd voor het illegaal verbranden van afval. Op zijn erf lag ongeveer een kub hout dat bestond uit meubelplaat, rondhout en spoorbiels. De man had geen vergunning en kreeg een proces-verbaal.

Ook op de Heesweg in Mariënheem heeft een 30-jarige bewoner zaterdagmiddag een proces-verbaal gekregen voor het illegaal verbranden van afval. Er kwam een grote rookwolk over de Heesweg heen, die afkomstig was van een brandende stapel houtafval. Hoewel men volgens eigen zeggen wel toestemming had van de brandweer om snoeihout te verbranden lag er op de bult ook landbouwplastic, glaswol, een rubberen slang, een plastic bak en een geverfd tafeltje. Men moest deze stukken er zoveel mogelijk tussenuit halen ook hier is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):