zondag, 19. november 2006 - 12:01

Boeven stelen kado's van de Sint

Winterswijk

Op zaterdag 18 november was het weer zover! De Sint kwam aan in Nederland. ’s Morgens arriveerde de boot van de goedheiligman na een kleine omweg langs Veere in Middelburg.Na zijn verplichtingen in Middelburg pakte hij de trein richting Winterswijk, waar de Sint op een propvol station aankwam.

Terwijl de kinderen het ene liedje na het andere zongen, viel het op dat er tussen de vele mensen ook een paar boeven bevonden. Deze boeven hadden snode plannen. Ze waren van plan een paar zakken met cadeaus te stelen! Wat ze ook lukt!

De boeven renden met de gestolen zakken richting het gemeentehuis. Omdat de politie-agent niet veel aktie ondernam zetten twee pieten op een tandem de achtervolging in. De Sint klom op zijn paard om zich naar zijn afspraak met de burgemeester te begeven. De wegwijspiet reed voorop op zijn éénwielfiets.

De boeven wisten te ontkomen en de pieten die ze achtervolgden besloten niets aan de burgemeester te vertellen.

Toen Sinterklaas aankwam bij het gemeentehuis werd hij hartelijk welkom geheten door burgermeester Van Beem. De Sint wilde de burgermeester bedanken voor het hartelijke ontvangst door hem een cadeau te geven…. En juist dit cadeau zat in de gestolen zakken. Dan moeten de pieten toch vertellen wat er gebeurd is.

Toen bleek dat de boeven zich in de toren van het gemeentehuis bevonden, kwamen de pieten samen met de politie-agent in aktie en overmeesterden de boeven.

De zakken zijn terecht en Sint gaf Burgemeester van Beem alsnog zijn cadeau. Eind goed, al goed en de Sint kon met een gerust hart aan zijn rondrit door Winterswijk beginnen.
Provincie:
Tag(s):