maandag, 24. juli 2006 - 10:38

Bon voor plassende Peuter, mogelijk van nepagent

Veendam

De drie jarige Pascal uit Veendam was met zijn moeder aan het wandelen in het Borgerswold-park toen de peuter hoge nood kreeg en voor zijn plasje de bosjes inliep. Een politieagent, die de peuter 'betrapte', nam het verbod op wildplassen iets te letterlijk op en slingerde de drie jarige peuter op de bon aldus RTV Noord.

De moeder van Pascal, Sifra Nonkes, kreeg van de agent een boete van 75 euro voor de overtreding. Tegen deze boete is de moeder inmiddels in beroep gegaan.

De politie Groningen heeft inmiddels onderzoek gedaan naar het uitreiken van de vermeende boete aan een 3-jarige kleuter. Na een gesprek met de moeder van het kind blijkt dat de bon niet is uitgereikt door een Groningse politieman.

De vrouw twijfelt ernstig over de vermeende ‘diender’ en geeft aan dat het waarschijnlijk geen politieagent is geweest die haar op de bon slingerde. Een aan haar uitgereikte bon kon zij niet tonen. Ook herkende ze niet de bon van de politie. Een door haar ingezonden bezwaarschrift blijkt niet bij politie en justitie te zijn aangekomen. De vrouw blijft bij haar verhaal dat ze is aangesproken door een man die haar ook direct geld wilde laten betalen voor het wildplassen. De politie twijfelt aan het verhaal van de vrouw in verband met de tegenstrijdigheden in haar relaas. Eerdere meldingen over ’nepagenten’ zijn niet bekend. Overigens is het volgens de wet ook niet mogelijk om een 3-jarige te bekeuren.
Provincie:
Tag(s):