dinsdag, 31. januari 2006 - 9:02

Bonden vrezen ontslagen door verkoop Edah en Konmar

Den Bosch

Laurus is voornemens om winkelformules Edah
en Konmar Superstores te verkopen. Het supermarktconcern wil alleen nog door met Super de Boer. Zo maakte het concern dinsdag bekend. Volgens de zegsman van Laurus, is het concern voornemens om dit jaar nog Edah en Konmar te verkopen. Op dit moment zijn er nog geen verkoopgesprekken gaande.

De verkoop is het gevolg dat het rendement van de andere supermarkten te laag is. De prijzenoorlog heeft de afgelopen jaren voor de winkels geen goed gedaan. Grootaandeelhouder Casino staat achter het plan. Het Franse supermarktconcern heeft in 2002 Laurus gered van de financiële afgrond.

CNV Dienstenbond vreest grote ontslagen als gevolg van de nieuw ingezette strategie van Laurus. De verkoop van de winkelformules Edah en Konmar kunnen veel meer banen gaan kosten dan nu wordt verwacht. De bond eist dan ook duidelijkheid. CNV Dienstenbondbestuurder Gert-Jan Seffinga: 'Er wordt nu rekening gehouden met verlies van zo'n 290 banen, maar ik vrees grotere aantallen als er geen buitenlandse investeerder wordt gevonden. Nederlandse kopers zullen de distributiecentra namelijk niet over willen nemen, omdat ze als supermarktconcern al over een goed netwerk beschikken. Dat geeft een ander, schrikbarend plaatje waar we eerst opheldering over willen hebben!'
Categorie:
Tag(s):