zondag, 26. februari 2006 - 15:14

Bondscoaches vragen uitstel bekendmaking selectie

Verschillende bondscoaches, waaronder Sven-Göran Eriksson en Marco van Basten, willen de deadline voor bekendmaking van de definitieve WK-selectie uitstellen. De FIFA wil de 23 namen nu uiterlijk op 15 mei in handen hebben.

De bondscoaches verzoeken de wereldvoetbalbond om uitstel, omdat het toernooi pas op 9 juni van start gaat. Ze willen hun definitieve selectie het liefst pas begin juni prijsgeven.

"Het probleem is dat je geen speler meer mag wisselen in je selectie na de vijftiende mei, of je moet een doktersverklaring hebben bij een ernstige blessure", aldus Eriksson. "Bij vormverlies kun je niemand vervangen. Het zou goed zijn de datum voor de uiteindelijke selectie tot een week voor het WK uit te stellen. Ik zie geen reden waarom dat niet zou kunnen. Ik heb al enkele andere coaches gesproken. Marco van Basten heeft me gebeld en ook hij maakt zich zorgen om de datum. Ik begrijp echt niet waarom de FIFA die datum heeft gekozen. Op 15 mei begint weliswaar de voorbereiding op het WK, maar we hebben dan nog steeds oefenwedstrijden te spelen."
Categorie:
Tag(s):