zondag, 25. juni 2006 - 16:52

Boogerd Nationaal Kampioen wielrennen

Maastricht

Michael Boogerd heeft zondagmiddag het NK wielrennen in Maastricht gewonnen. Hij versloeg zijn medevluchter Sebastian Langeveld door in de laatste ronde van hem weg te demarreren en als eerste over de finish te komen op de Markt in Maastricht.

De gemeente Maastricht kijkt terug op een geslaagde organisatie rondom het NK wielrennen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan, de organisatie is vlekkeloos verlopen. Zaterdag zorgde de combinatie van winkel- en wielerpubliek voor grote verkeersdrukte op de wegen rondom het centrum. Het Nederlands Kampioenschap voor beroepsrenners op zondag heeft ruim 8000 bezoekers naar de stad gelokt.

De winkeldrukte op zaterdag heeft – in combinatie met het wielrennen – geleid tot een enorme verkeersdrukte op de toegangswegen naar de binnenstad. Dit gold met name voor de beide Maasbruggen. De politie was rond 14.00 uur genoodzaakt de toegangsweg via de Noorderbrug tijdelijk af te sluiten. In de winkelstraten van de binnenstad was sprake van een normale zaterdagdrukte.

Zondag was het aantal wielersupporters beperkt, zodat zich geen grote verkeersvertragingen hebben voorgedaan. De vooraf bekend gemaakte omleidingsroutes hebben voldoende gefunctioneerd; er is het voorbije weekeinde geen enkele buurt echt onbereikbaar gebleken. Ondanks de duidelijke vooraankondiging is de politie genoodzaakt geweest 16 auto’s weg te slepen van het wedstrijdparkoers.

De KNWU en de organiserende stichting Topsport Maastricht hebben hun waardering uitgesproken voor de organisatorische inzet van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):