vrijdag, 3. maart 2006 - 16:08

Boomfeestdag 2006

In het kader van de nationale Boomfeestdag 2006 heeft de gemeente Hulst in samenwerking met 14 basisscholen en 1 school voor speciaal onderwijs weer diverse activiteiten gepland.Op 14 maart gaan leerlingen van de basisscholen St. Josef uit Nieuw Namen en St. Bernardus uit Clinge aan de slag in het bos aan het Malpertuusplein te Clinge. Dit bos is gelegen achter de tennisvelden van Game ’78.

Op 15 maart gaan leerlingen van basisschool De Schakel uit Vogelwaarde hoogstamfruitbomen planten op het terrein van Hoeve La Salette in Vogelwaarde. Daarna volgt een natuurexcursie op het terrein.

Op 16 maart gaan leerlingen van basisschool Moerschans en De Brug aan de slag op de Liniedijk in Hulst. Hier wordt Amerikaanse Vogelkers gesnoeid. Deze exotische boomsoort rukt snel op en concurreert zonder ingrijpen ander soorten volledig.
Verder gaan op deze dag leerlingen van De Heidepoort uit Heikant samen met de boswachter op pad in het natuurgebied de Wildelanden in Heikant.

Op 21 maart gaan de leerlingen van Ter Vliet uit Terhole en De Oostvogel uit Lamswaarde fruitbomen planten op het erf aan de Boudeloodijk 10 te Lamswaarde. Hier zal een hoogstamboomgaard worden aangepland.

Op 22 maart worden leerlingen van basisschool De Reynaert, De Ark en Nobelhorst uit Hulst uitgenodigd voor een natuurexcursie. In een uitgezette route moeten tal van vragen en opdrachten worden uitgevoerd die betrekking hebben op de boomfeestdag.
Leerlingen van basisschool Ingheloseberghe uit St. Jansteen gaan bomen en struiken planten in het bos in La Traviate in St. Jansteen.
Leerlingen van basisschool Ter Doest uit Graauw zullen bomen planten in de Rozenstraat te Graauw. Leerlingen van basisschool St. Willibrordus uit Hulst planten bomen in de Waterstraat te Hulst en leerlingen van basisschool St. Jozefstraat te Hengstdijk gaan bomen planten in de Kerkstraat te Hengstdijk

In totaal nemen zo’n 400 leerlingen van 15 scholen uit de gemeente Hulst deel aan de Boomfeestdag. Hiervoor is de hulp ingeroepen van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland, de boswachter van Evides Gerrit Blaauwendraat, de heer Mahu en het Leger des Heils (Hoeve La Salette).
Na afloop ontvangen de leerlingen en het gemeentebestuur een attentie ter herinnering aan de Boomfeestdag 2006. De leden van het college van burgemeester en wethouders zullen op diverse locaties en tijdstippen aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):