dinsdag, 21. maart 2006 - 23:03

Boomfeestdag in Zwols Park De Wezenlanden

Zwolle

Zwolle staat woensdag 22 maart 2006 stil bij de Boomfeestdag. In Park De Wezenlanden worden in totaal dertig bomen geplant door basisschoolleerlingen. De boomplant vindt plaats om 10.00 uur. Wethouder Peter Pot is aanwezig en vertelt over de toekomst van het park. Na afloop krijgen de kinderen warme chocolademelk. Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar ‘Bomen en Spelen’.

Boomfeestdag bestaat in Nederland sinds 1919, toen de oprijlaan van Kasteel Doorwerth door 240 leerlingen van alle Arnhemse lagere scholen van nieuwe beuken werd voorzien. Tegenwoordig besteden jaarlijks honderden gemeenten aandacht aan de dag, waarbij op vele plekken bomen en struiken worden geplant.

In Park De Wezenlanden komen circa 55 kinderen uit groep acht van de scholen Het Veldboeket, Het Mozaïek en de St. Jozefschool bijeen om de verschillende soorten bomen te planten. Onder begeleiding van tuinmannen worden de bomen in de grond gezet. Het gaat om bomen in de omgeving van het manifestatieterrein, die onderdeel uitmaken van het herinrichtingsplan voor het park.
Provincie:
Tag(s):