maandag, 27. november 2006 - 15:12

Borselse ijsjes tegen klimaatprobleem

Heinkenszand

De Gemeente Borsele deelt dinsdag aan bezoekers van het gemeentehuis ijsjes uit. Een van de gemeentelijke acties om het klimaatprobleem lokaal op de kaart te zetten.De gemeente haakt hiermee aan op het initiatief van het Centrum voor internationale Ontwikkelings Samenwerking (COS) en de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF). Zij organiseren dinsdag de Zeeuwse klimaatdag.

Het klimaat verandert. Daar moeten we wat aan doen. Bedrijven, overheden en particulieren…Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Die boodschap staat centraal tijdens de Zeeuwse klimaatdag.

De gemeente Borsele heeft een reeks van ludieke activiteiten om ook in Borsele het klimaatprobleem aan de kaak te stellen. Ten eerste deelt de gemeente ijsjes uit (tussen 13.00 en 14.00 uur) aan bezoekers van het gemeentehuis. De gemeente wil het publiek hiermee aan het denken te zetten. Want is het wel normaal dat het eind november zo warm is? En dat we bijna trek krijgen in een verkoelend ijsje?

De gemeente promoot niet alleen het probleem, maar ook de oplossing. In het gemeentehuis gaat dinsdag daarom de verwarming met een graad omlaag. Want besparen op energie, betekent minder vervuiling en daardoor minder schade voor het milieu. En uiteindelijk minder schadelijke effecten voor het klimaat.

De dag wordt aangekleed met een uitgebreid informatiepunt. In het gemeentehuis is de meest uiteenlopende informatie te verkrijgen over de klimaatverandering. Wie overdag daar niet naartoe kan, is ’s avonds welkom in Middelburg. Daar wordt vanaf 20.00 uur een ‘Klimaatcafé’ gehouden in café ’t Schuttershof.
Provincie:
Tag(s):