donderdag, 4. mei 2006 - 11:30

Bos misleidt kiezer / van Dam knoeit

Amsterdam

In zijn collumn in de Volkskrant geeft Marcel van Dam, PvdA leider Wouter Bos een behoorlijke veeg uit de pan. ‘Bos misleidt die kiezer en dat lijkt nog te werken ook’ aldus van Dam. Ook uit eigen PvdA achterban klinkt gemopper over de AOW-plannen van Bos. Bram Peper sluit zich bij de uitlatingen van Marcel van Dam aan.

Met de nieuwe plannen van Bos, zouden niet alleen de rijke gepensioneerden mee moeten betalen aan de AOW maar ook de lage- en middeninkomens. Volgens de collumnist zou niemand meer veilig zijn voor de PvdA van Wouter Bos.

Oud burgemeester van Rotterdam Bram Peper voegt daar bij BNR nieuwsradio nog aan toe dat ‘op deze manier je de tegenstelling tussen jong en oud alleen verder ophitst. Hij riskeert een opstand van de grijze orde’.

Ferd Crone financieel woordvoerder van de PvdA reageert op de uitlatingen door te stellen dat Marcel van Dam met de cijfers knoeit. Alle ouderen gaan er volgens hem op vooruit maar de rijke krijgen minder meer. ‘Het is niet zo dat de rijkere oudere opdraait voor de kosten van de AOW. Ook de rijkeren onder de 65 jaar zullen me moeten gaan betalen. Hier houdt van Dam echter geen rekening mee’aldus Crone.

In de nieuwe plannen van de Bos zou de WAO gefiscaliseerd worden waardoor de oudedagvoorziening betaald wordt uit belastingopbrengsten.
Provincie:
Tag(s):