dinsdag, 20. juni 2006 - 18:23

Bosacki redt de eer van Polen

Polen en Costa Rica. Beide landen konden zich met nul punten uit twee duels niet meer plaatsen voor de achtste finales. Het treffen tussen beide landen was alleen nog maar goed voor de statistieken, maar beide zagen het duel als een ideale mogelijkheid om nog enigszins de eer te redden. Polen trok uiteindelijk aan het langste eind.

Dat de ploegen alles op alles zetten om te winnen, bleek wel uit het feit dat scheidsrechter Maidin maar liefst negen gele kaarten moest trekken.
Bondscoach Pawel Janas zal zich wel eens achter de oren hebben gekrabt, waarom hij Jerzy Dudek niet had meegenomen naar het WK. De doelman die vanavond in het doel stond, Artur Boruc, ging namelijk bij het openingsdoelpunt knullig in de fout.
Ronald Gomez nam vanaf twintig meter een vrije trap en zijn schot leek houdbaar voor Boruc. De doelman liet echter als een beginneling de bal door zijn benen gaan.

Polen leek van slag te zijn door het doelpunt. Met Ebi Smolarek in de aanval lukte het maar niet door de zwakke defensie van Costa Rica te breken. De Poolse ploeg had verdediger Bartosz Bosacki nodig om de gelijkmaker te maken, al hing er wel een luchtje aan deze treffer. Bosacki kon ongehinderd de bal binnenschieten, omdat doelman José Porras op de grond lag. Hij kreeg op weg naar de bal een klein tikje van Smolarek, maar scheidsrechter Maidin ontging de overtreding.

Bosacki mocht in de tweede helft ook nog voor de tweede keer juichen. De 29-jarige verdediger van Lech Poznan torende ver boven Paulo Wanchope uit en kopte fraai binnen.
Wanchope maakte bijna zijn dekkingsfout nog goed, door in de slotfase knap een doelpunt te maken. Met een subtiele voetbeweging wipte hij de bal over Boruc heen en kopte hij binnen. De spits had echter niet door dat de grensrechter al lang (terecht) voor buitenspel had gevlagd.
Categorie:
Tag(s):