dinsdag, 23. mei 2006 - 16:06

Bossche winkeldieven in databank

De binnenstad van is maandag begonnen met een winkelverbodsysteem. De gemeente en de ondernemers willen met de proef diefstal en overlast in winkels verminderen en de veiligheid bevorderen. Er is een beveiligde website ontwikkeld waarmee de aangesloten winkeliers personen aan wie een winkelverbod is opgelegd direct kunnen herkennen.

Naast naam en adres wordt ook de reden van het verstrekken van het verbod geregistreerd, en beeldmateriaal van de betrokkene toegevoegd. Dit maakt herkenning gemakkelijker. Ondernemers kunnen vanuit het computersysteem ook rechtstreeks aangifte doen bij de politie.

Winkelverboden worden meestal uitgeschreven voor winkeldiefstal, maar ook voor agressief gedrag, belediging, vandalisme of rondhangen. Het systeem wordt in de proefperiode gebruikt door H&M, C&A, V&D, Bijenkorf en Hema. Als na één jaar blijkt dat de proef succesvol is, kunnen andere winkeliers in de binnenstad ook deelnemen.

De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan het 'Samen voor veilig'–logo op de winkeldeur. Het systeem is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van €25.000,- van het ministerie van Economische Zaken.
Provincie:
Tag(s):