dinsdag, 26. september 2006 - 12:22

Bouw Bolwerk stap dichterbij

Gouda

De gemeente Gouda en Bontenbal Vastgoed hebben afgelopen maandag een Ontwikkelingsovereenkomst ondertekend voor de locatie het Bolwerk. In de plannen voor deze plek staan 60 woningen, een grote bedrijfsruimte, een hotel met 90 kamers en een grote parkeergarage gepland.

Wethouder Menkveld spreekt van een belangrijk moment. ‘Dit is weer de eerste stap in een project dat heel lang in de pauzestand heeft gestaan. Ik hoop dat we snel tot concrete plannen kunnen komen. Dat is belangrijk voor alle partijen, gemeente en projectontwikkelaar, maar vooral voor de buurt’, aldus Menkveld.

Het Bolwerk is ruim een jaar reservelocatie geweest voor de vestiging van het nieuwe Huis van de Stad. Nadat in maart dit jaar definitief is besloten dat het stadhuis in de Spoorzone komt, is het Bolwerk-project weer opgestart. De eerste stap is het sluiten van een overeenkomst met de projectontwikkelaar. In deze overeenkomst staat dat Bontenbal uiterlijk op 31 oktober een concreet projectvoorstel indient. Het projectvoorstel moet passen binnen de door de gemeente vastgestelde randvoorwaarden: het stedenbouwkundige masterplan Het Mierennest en het bestemmingsplan uit 2003.

Het plan bestaat uit de volgende onderdelen: ca. 60 woningen, ca. 1500 m2 bedrijfsruimte, een hotel met ca. 90 kamers en een grote parkeergarage.
Provincie:
Tag(s):