dinsdag, 6. juni 2006 - 14:23

Bouw Omnisportcentrum begonnen

Apeldoorn

Belangstellenden die de bouw van het Omnisportcentrum van nabij willen volgen moeten de komende anderhalf jaar maar regelmatig een kijkje nemen aan de Voorwaarts. Staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSFvoorzitter Erica Terpstra en burgemeester Fred de Graaf verrichtten onlangs de starthandeling voor de bouw van het sportcomplex. Het Omnisportcentrum is vanaf 2008 de enige accommodatie in Nederland die voldoet aan de eisen voor internationale wedstrijden indooratletiek en baanwielrennen.

De planning is dat de topsporthal in september 2007 beschikbaar komt voor gebruik door onder meer volleybalvereniging Piet Zoomers/D en het ROC Aventus. In januari 2008 wordt het gehele Omnisportcentrum opgeleverd. Met de reconstructie van de wegen van en naar het Omnisportcentrum (waaronder de verdubbeling van de Zutphensestraat en Laan van Erica) wordt in september 2006 begonnen.

Het Omnisportcentrum bestaat uit de volgende onderdelen:

Atletiek- en wielerhal

250m houten wielerbaan
200m 6-laans rondbaan voor atletiek, met daarbinnen een volledig atletiekprogramma
compleet trainingsprogramma voor atletiek onder de tribunes en in de middenbouw van het Omnisportcentrum
toeschouwerscapaciteit van 6.500 personen
Topsporthal

sportvloer van 53 x 34m, vrije hoogte 12,5 m
1.500 vaste tribuneplaatsen
Additionele voorzieningen

kleedkamers, medische ruimten, krachthonk, restaurants, vergaderzalen, ontvangstruimten etc. toegesneden op de omvang en functie van het Omnisportcentrum
Provincie:
Tag(s):