maandag, 20. februari 2006 - 6:53

Bouw Omnizorg van start gegaan

Apeldoorn

Op vrijdag 17 februari 2006 is de bouw van Omnizorg aan de Stationsstraat in Apeldoorn officieel van start gegaan. Wethouder Minie Walma heeft samen met de toekomstige gebruikers van Omnizorg het bouwbord onthuld

Omnizorg is een voorziening voor daklozen, verslaafden en mensen die van de geestelijke gezondheidszorg afhankelijk zijn. In het centrum komt een dagopvang, een gebruiksruimte, nachtopvang, een sociaal pension en een laagdrempelige woonvorm. Verder wordt er sociale dienstverlening en medische zorg verleend.

Het doel van deze bundeling is het verbeteren van de leefsituatie van deze groep, het vergroten van hun deelname aan de samenleving en het verminderen van overlast en drugsgebruik op straat. Drie instellingen, te weten ARCURIS - Instelling voor Maatschappelijke Opvang, RIBW Oost-Veluwe - Instelling voor geestelijke gezondheidszorg en TACTUS - Instelling voor Verslavingszorg zullen als Stichting Omnizorg in het centrum actief zijn.

Op de begane grond van het gebouw komen o.a. voorzieningen voor dagopvang en winkels waar bewoners en gebruikers van Omnizorg werkervaring kunnen opdoen.
Naar verwachting wordt Omnizorg in de zomer 2007 in gebruik genomen.
Provincie:
Tag(s):