maandag, 18. september 2006 - 17:02

Bouw ongelijkvloerse kruising van start

Sittard-Geleen

Gedeputeerde Mat Vestjens gaf maandag samen met Frans Körver de aftrap voor de bouw van het viaduct voor een ongelijkvloerse kruising van de Bergerweg/Middenweg in Sittard. De kruising Bergerweg/Middenweg is cruciaal vanwege zijn verbindende functie tussen rijkswegen, provinciale wegen en het gemeentelijke wegennet. De reconstructie van dit kruispunt is samen met de verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Urmond nodig om Limburg ook in de toekomst bereikbaar te houden.

Gedeputeerde Vestjens “De aanleg van deze ongelijkvloerse kruising betekent een ingrijpende wijziging in een van de drukste kruispunten van de regio. Dat kunnen we niet doen zonder dat de weggebruiker daar iets van zal merken. Met name in de spits kunnen de wachttijden langer worden. Er wordt echter alles aangedaan om die overlast zo kort mogelijk te laten duren. De planning is zeer strak. Bovendien is een by-pass langs de bouwplaats aangelegd om het verkeer tijdens de aanleg van het viaduct toch zo goed mogelijk te laten doorstromen. Op die manier kunnen afsluitingen van het kruispunt tot een minimum worden beperkt.�. Voor de gelegenheid sprak Vestjens in voetbaljargon: “Met een tijdige aanleg van de ongelijkvloerse kruising van de Bergerweg/Middenweg zal de bereikbaarheid van de regio al 1-0 voorstaan. Nu de A2 nog�.

Tot 1 april 2007 zal het verkeer via de by-pass geleid worden. Op 1 juli 2007 zal de ongelijkvloerse kruising open zijn voor alle verkeer.
Provincie:
Tag(s):