maandag, 10. juli 2006 - 16:20

Bouw woontoren gaat van start

Delfzijl

De bouw van de imposante woontoren Kadijk, pal gelegen aan de dijk in Delfzijl (Kwelderland), wordt na de zomer een feit. De projectontwikkelaars hebben recentelijk knopen doorgehakt en besloten om in september van dit jaar te starten met voorbereidende werk-zaamheden voor de bouw van dit voor Delfzijl spectaculaire bouwwerk.

Begin februari is de vrije verkoop gestart. In enkele maanden tijd is ongeveer 50% van de verkoop gerealiseerd. De betrokken projectontwikkelaars verenigd in ABG (Acantus Vastgoed, Bam Woningbouw en Geveke Ontwikkeling), hebben dermate vertrouwen in het succes van dit project en het woningbouwprogramma in Delfzijl-Noord, dat besloten is om te starten met de bouw.

Woontoren Kadijk
In deze woontoren komen 40 appartementen en twee penthouses. De prijzen voor de appartementen variëren van 210.000-240.000 euro (vrij op naam). De penthouses zijn al verkocht; van de appartementen zijn er nog enkele te koop.

Op vrijdagmiddag 14 juli wordt in het Eemshotel in Delfzijl, Zeebadweg 2, van 16.00 tot 18.00 uur de maquette van de woontoren Kadijk gepresenteerd aan toekomstige kopers en belangstellenden. De maquette geeft een zeer nauwkeurig beeld en is zo opgezet dat men zelfs de indeling van de individuele appartementen en penthouses kan bekijken.

De bouw van de woontoren Kadijk maakt deel uit van het totale herstructureringsplan Delfzijl. Om de havenstad een nieuwe impuls te geven worden onder de noemer ‘revitalisering Delfzijl’ drie woongebieden en het stadscentrum vernieuwd. Het gaat hier om de sloop van ca. 1650 woningen, waarvan ruim 90% huurwoningen. Hiervoor komen ca. 1200 nieuwe woningen voor terug, waarvan 750 koop- en 450 huurwoningen.

De Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze plannen. Deze projectorganisatie is opgericht door de gemeente Delfzijl (49%), de Acantus Groep (49%) en de provincie Groningen (2%). De OMD heeft met drie marktpartijen, te weten; Acantus Vastgoed, BAM Woningbouw en Geveke Ontwikkeling, de afspraak gemaakt koopwoningen te ontwikkelen en te realiseren. De verkoop loopt via de makelaars Meijer Majoor Garantiemakelaars (Delfzijl). Acantus Wonen is verantwoordelijk voor de verhuur van de woningen.
Provincie:
Tag(s):