dinsdag, 11. april 2006 - 22:41

Bouwaanvraag stadioncomplex ter inzage

Zwolle

De planning voor de start van de bouw van het stadioncomplex in 2006 blijft op schema. Vanaf donderdag 13 april 2006 liggen de bouwaanvragen voor het stadioncomplex, het clubhuis van Be Quick ’28, de aanvragen voor de aanleg van de gerevitaliseerde Westerveldse Aa en de drie nieuwe velden voor Be Quick, alsmede de milieubeschikking voor het stadion voor eenieder ter inzage.

Met deze publicatie wordt weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het stadioncomplex Oosterenk.
Naast de ruimtes voor FC Zwolle met ruim vijfduizend m2, komt ongeveer 32.000 m2 beschikbaar voor commerciële functies in het stadion. Daarbij moet onder andere worden gedacht aan horeca, een hotel, kantoorruimte, fitness, retail en leisure. In het stadion kan nu ook een casino van maximaal 804 m2 worden gevestigd.

Omdat zowel het bouwplan voor het stadion, als dat voor Be Quick is gebaseerd op het (nieuwe) voorontwerp bestemmingsplan voor het gebied en niet past in het oude, nog vigerende bestemmingsplan, liggen deze beide ter inzage in het kader van een zogenaamde artikel 19.2 WRO procedure. Hetzelfde geldt voor de plannen voor aanleg van de Nieuwe Westerveldse Aa en de drie nieuwe velden van Be Quick.

Begin maart is voor de bomen op het complex een kapvergunning aangevraagd, waartegen twee zienswijzen zijn ingebracht. Overigens mag pas gekapt worden als de bouwvergunning is afgegeven en zullen er uiteindelijk meer bomen worden teruggeplant dan er worden gekapt.
Provincie:
Tag(s):