vrijdag, 13. januari 2006 - 12:25

Bovenleiding slaat in trein

Schiphol

Vrijdagochtend rond 10.30 uur is het treinverkeer op het traject Leiden–Amsterdam volledig gestremd geraakt ter hoogte van Schiphol, doordat de bovenleiding op twee plaatsen is gebroken. Een paar kilometer voor Schiphol, tussen Leiden en Nieuw-Vennep is de bovenleiding gebroken.

Ook in de Schipholtunnel is de bovenleiding gebroken en door het voorraam van de trein geslagen. De treinmachinist een conducteur en een geschrokken passagier zijn door de GGD ter plekke nagekeken en konden hun weg weer vervolgen. Dit heeft een woordvoerder van ProRail vrijdag bevestigd.

Door de gebroken bovenleiding is het traject Leiden-Amsterdam volledig gestremd geraakt. Er stonden op het traject totaal 8 treinen stil. Passagiers waren op de hoogte gebracht van de reden en moesten gewoon in de trein blijven wachten. Het treinverkeer wordt door ProRail omgeleidt via Haarlem. Prorail denkt dat de stremming nog enkele uren gaat duren.

De oorzaak van de aangerichte schade is mogelijk een trein die vanuit Dordrecht richting Amsterdam is gereden. Een woordvoerder van ProRail heeft gezegd dat de bewuste trein in Amsterdam is aangekomen en aldaar technisch zal worden nagekeken.

De reparatie van de bovenleiding zal volgens Pro Rail zeker tot 'in de loop van de dag' gaan duren.
Provincie:
Tag(s):