dinsdag, 24. oktober 2006 - 13:26

Brand in bergruimte flat

Hengelo

In de nacht van maandag op dinsdag brak rond 00.10 uur brand uit in de berging van een flat aan de Palestrinastraat in Hengelo. Vanwege de aard van de melding werd al snel het sein middelbrand gegeven.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een kleine brand in de berging onder de flat. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer kon de brand snel blussen.

Met behulp van een redvoertuig konden twee bewoners van de bovenste verdieping worden gehaald. Hun buren hadden de flat verlaten door gebruik te maken van het trappenhuis. Omdat het trappenhuis gevuld was met rook kregen zij last van ademhalingsproblemen. Deze bewoners zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het trappenhuis en de bovenste woning hebben rookschade opgelopen. De bewoners van 3 flatwoningen hebben de nacht doorgebracht in een hotel.

De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandende zitbank, die in de bergruimte was opgeslagen. De Technische Recherche van de politie Twente heeft hier inmiddels een onderzoek naar ingesteld.
Provincie:
Tag(s):