vrijdag, 23. juni 2006 - 19:45

Brand in houtmotsilo

Eindhoven

Even na zeven uur donderdagavond werd een brand ontdekt bij een houtbewerkingsbedrijf aan de Collseweg in Nuenen. Het vuur werd ondekt door een werknemer die toevallig nog aan het werk was. Het bedrijf, gelegen op industrieterrein Eeneind, is gespecialiseerd in het maken van pallets, kisten en anderssoortige houten verpakkingen. Er werd door de brandweer dan ook direct groot alarm geslagen, twee tankautospuiten en een officier van dienst rukten uit.

Eenmaal ter plaatse bleek er brand te woeden in het afzuigsysteem van de fabriek. Dit afzuigsysteem zorgt voor afvoer van zaagsel van zaagmachines. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd de brandhaard opgespoord waarna deze geblust kon worden. Door de snelle inzet van de brandweer bleef de schade beperkt.

Vrijdag gaat eigenaar Seerden bekijken wat de schade exact is. Als het afzuigsysteem niet gebruikt kan worden, zou dat betekenen dat zo'n vijftig werknemers vrijdag niet aan de slag kunnen. Het bedrijf ligt in iedergeval morgenvroeg stil. Dan zal worden getracht, het systeem weer te repareren.
Provincie:
Tag(s):