woensdag, 18. januari 2006 - 14:58

Brand in houtverwerkingsbedrijf De Meern

De Meern

In een houtverwerkingsbedrijf in De Meern heeft woensdag een korte hevige brand gewoed. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een stofexplosie in de afzuigunit. Bij de knal werden enkele deuren van de hal ontzet. De mensen die op het moment van de explosie aanwezig waren, raakten niet gewond.

Omstreeks 14.00 uur kwam de melding van de brand bij de alarmcentrale binnen en rukte de brandweer direct met een blusvoertuig en een ladderwagen uit. Na aankomst van het eerste blusvoertuig is direct om versterking gevraagd van andere bluseenheden. Dit om een mogelijke branduitbreiding snel te kunnen beheersen vanaf meerdere kanten van de brandhaard.

Met behulp van een warmtebeeldcamera is de exacte plaats van de brand gelokaliseerd, om uit te sluiten dat de brand zich in een van de afzuigkanalen zou bevinden. Voor het bestrijden van de brand zijn de eenheden van de posten De Meern, Vleuten-Haarzuilens en Schepenbuurt ingezet. Stichting Salvage is ingeschakeld voor het opruimen en herstellen van de schade.
Provincie:
Tag(s):