dinsdag, 13. juni 2006 - 11:25

Brand in ROC Gildevaart

Nieuwegein

In het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Midden Nederland, dependance Gildevaart aan de Harmonielaan in Nieuwegein, heeft in de vroege ochtend van dinsdag 13 juni brand gewoed. Zeven lokalen, een docentenruimte en een administratieve ruimte zijn daardoor beschadigd. Een deel daarvan zal moeten worden herbouwd. De genoemde lokalen beslaan ongeveer een vijfde van het totale gebouw. De helft van het gebouw heeft te kampen met rookschade en brandlucht. Er is geen instortingsgevaar. In dit gebouw van het ROC worden opleidingen gegeven op het gebied van techniek en innovatie. De brand is tegen 06.00 uur gemeld. De brandweer Nieuwegein kon om 08.40 uur het sein ´brand meester´ geven. Er zijn geen slachtoffers. De oorzaak is nog onbekend. De technische recherche van de politie doet hier onderzoek naar. Het schadebedrag is nog niet bekend, maar bedraagt naar verwachting vele tonnen.

Vanmorgen zouden ongeveer 70 leerlingen hun examen moeten afleggen. De examens worden nu gehouden in een ander gebouw van het ROC in Nieuwegein. De leerlingen die ´s morgens hun examen kwamen doen, zijn opgevangen in een zalencentrum dichtbij het ROC-gebouw.

Het gebouw wordt zo spoedig mogelijk schoongemaakt en hersteld. De rest van de week kan de school niet worden gebruikt. Het ROC probeert leerlingen zo spoedig mogelijk te informeren over alternatieve les- en examenlocaties, via de ´telefooncirkels´ waar het ROC in dit soort gevallen gebruik van maakt. Voor de laatste ontwikkelingen kunnen de leerlingen ook de website www.rocmn.nl raadplegen .
Provincie:
Tag(s):