zaterdag, 10. juni 2006 - 9:55

Brand in verpleeghuis

Bosch en Duin

Kortsluiting bij een lamp op het toilet is waarschijnlijk de oorzaak van een brand en de rookontwikkeling die tot gevolg had dat tientallen bejaarden met bed en al in de buiten lucht werden gezet. De brandweer van Den Dolder en Zeist kregen vrijdagavond rond half negen een automatische brandmelding van verpleeghuis De Wijngaard in Bosch en Duin. Na telefonisch contact met het object bleek dat er stoppen doorgebrand waren, en werd door medewerkers van De Wijngaard medegedeeld dat er geen brand was. Hierop reed één voertuig door voor controle.

Echter bij aankomst bleek dat er toch daadwerkelijk brand was, dat gepaard ging met veel rookontwikkeling. Bij het naar buiten halen van de bewoners werd door het personeel meteen gecheckt of iedereen eruit was. Bij de telling bleek er nog dat een persoon miste. De brandweer liet direct meerdere voertuigen ter plaatse komen, zodat men het pand kon doorzoeken. De politie zag de vermiste dame voor het raam staan in een ruimte die vol met rook stond.

De brandweer heeft de vrouw op tijd naar buiten kunnen halen. Zij is met rookvergiftiging en ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoners van het getroffen gedeelte zijn tijdelijk elders in gebouwen op het terrein ondergebracht.
Provincie:
Tag(s):