maandag, 17. juli 2006 - 23:20

Brand legt bedrijvencomplex in de as

Rijssen

In een bedrijvencomplex aan de Nijverdalseweg in Rijssen heeft maandagmiddag rond 13.30 uur een zeer grote brand gewoed. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er in het brandende pand meerdere bedrijven waren gevestigd.

Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en aan de regio werd voor de brandbestrijding assistentie gevraagd. Doordat er een brandweercompagnie werd ingezet, had men de beschikking over voldoende tankautospuiten, hoogwerkers, materieel en manschappen. Tevens werd er voor de omliggende korpsen herbezetten en aflossing geregeld.

In het bedrijfspand was een bedrijf in whirlpools gevestigd evenals een distributiecentrum van TPG Post. Ook bevonden er zich nog een industriële spuiterij, een ARBO hulpverlenings-dienst en een houtopslag. Het complex is door de brand geheel verloren gegaan. Een naastgelegen woning liep lichte brandschade op. De werknemers konden allemaal ongedeerd het pand verlaten.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Bewoners zijn gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden en te luisteren naar RTV Oost voor verdere informatie.

Om 16.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven, maar de brandweer verwacht nog de hele avond bezig te zijn met nablussen.
Provincie:
Tag(s):