maandag, 9. oktober 2006 - 8:11

Brand legt hennepkwekerijen bloot

Oosterhout

Zondagmiddag brak kort voor 17.00 uur brand uit op een bedrijventerrein aan de Solidusstraat in Oosterhout. De brand bleek te woeden in een van de units, binnen een groter afgesloten bedrijfspand. Toen de brandweer de unit opende om de brand te kunnen blussen stuitte ze op een hennepkwekerij met zo’n 600 planten.

Het is niet uitgesloten dat de brand is veroorzaakt door oververhitting van bedrading met kortsluiting tot gevolg. De brandweer wist het vuur te beperken tot de ene unit en kon redelijk snel het sein brand meester geven. Om 18.30 uur was de brand volledig geblust.

Bij het nablussen van de brand stuitten brandweerlieden op een muur van kartonnen dozen. Achter die dozen troffen ze twee (vrachtwagen)trailers aan met daar nog in bedrijf zijnde hennepkwekerijen. De trailers stonden vol met te oogsten plantjes. De kwekerijen werden zondag nog geruimd door een specialistisch bedrijf.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de gebruiker van de loods. De technische recherche doet nog een sporenonderzoek.
Provincie:
Tag(s):