zaterdag, 4. februari 2006 - 10:59

Brand Niftarlake snel onder controle

Maarssen

Vrijdag 3 februari om ongeveer 13.45 uur is in een toiletruimte in het Niftarlake college in Pauwenkamp een kleine brand uitgebroken. De brandweer was binnen vijf minuten na melding ter plaatse en de brand was om 14.00 uur onder controle. Er was geen sprake van paniek en er zijn geen gewonden.
Hoewel het om een kleine brand gaat, was er sprake van veel rookontwikkeling. De brand en de rookontwikkeling hebben op geen enkel moment een gevaar voor omwonenden opgeleverd.

De school, waar op dat moment ongeveer duizend leerlingen aanwezig waren, is snel en soepel ontruimd volgens het ontruimingsplan. De BHV-ers van de school wisten ervoor te zorgen dat iedereen binnen zes minuten het pand had verlaten. Op dit moment is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. De technische recherche doet hier onderzoek naar.

De rector, dhr. Ter Laak, heeft in samenspraak met de brandweer besloten om de leerlingen voor de rest van de dag naar huis te sturen. De rector laat weten dat alle spullen die de leerlingen bij de ontruiming achter moesten laten, blijven liggen op de plek waar ze lagen ten tijde van de ontruiming. Deze plekken worden verzegeld. De leerlingen, die maandag weer op school worden verwacht, kunnen maandag onder begeleiding van het personeel hun spullen terugkrijgen.
Provincie:
Tag(s):