donderdag, 28. september 2006 - 21:08

Brand ziekenhuis ontstaan bij anesthesie-apparatuur

Almelo

De brand, die donderdag het leven kostte aan een 69-jarige operatiepatiënte, is volgens de eerste bevindingen ontstaan bij de anesthesie-apparatuur. De patiënte was op de operatiekamer onder plaatselijke verdoving, omdat zij een kleine ingreep moest ondergaan. Wel was zij, ten behoeve van de ingreep, aan het bed gefixeerd. Plotseling ontstond er een steekvlam bij het hoofdeinde van de patiënte, waarop direct een grote vuurzee ontstond.

Donderdagavond werd in het ziekenhuis een persconferentie gegeven. Drs. A.C. van Alphen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis Twente zei, dat de operatiekamer binnen enkele seconden in lichter laaie stond. Op dat moment bevonden zich daar zes personen. Hoewel direct met de blussing werd begonnen, lukte dit niet en breidde het vuur zich snel uit. Ook het opheffen van de fixatie van de patiënte mislukte.

Alle geplande operaties in het Twenteborg ziekenhuis zijn tot dinsdag uitgesteld. Spoedoperaties worden overgenomen door het ziekenhuis in Hengelo. Er is in Almelo wel een noodoperatiekamer beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):