zondag, 19. maart 2006 - 14:52

Brandjes 'teisteren' omgeving Brusselsepoort

Maastricht

Zaterdagochtend werd in de omgeving van de Brusselsepoort op diverse plaatsen brand gesticht. In de Ocarinastraat brandde een auto uit, terwijl op de Bilserbaan een rij coniferen in vlammen opging en er in het Activiteitencentrum op de Symphoniesingel brandschade ontstond nadat onbekenden brandend papier door een vernielde ruit naar binnen hadden gegooid.

Bij de brand in de Ocarinastraat brandde een Opel Corsa volledig uit en liep ook het voertuig dat naast deze auto geparkeerd stond schade op. Terwijl agenten met de gedupeerden stonden te praten, kregen ze een melding dat er op de Bilzerbaan een rij coniferen in brand was gestoken en dat er brand was uitgebroken in het Activiteitencentrum op de Symphoniesingel. Omdat de brandende coniferen acuut gevaar opleverden voor het woonhuis, werden de bewoners uit hun huis gehaald terwijl de brandweer het vuur probeerde te bedwingen.

Op de Symphoniesingel bleek een steen door een ruit te zijn gegooid, waarna brandend papier naar binnen was geworpen. Als gevolg daarvan vatte een vloer, een wand en een plafond van het Activiteitencentrum vlam. De brandweer had het vuur snel onder de controle. De politie onderzoekt de brandstichtingen en zal in dit verband onder andere een buurtonderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):