vrijdag, 15. december 2006 - 9:07

Brandstichter met jongerenbijbel gezocht

Putten

De spoorwegpolitie die momenteel een onderzoek doet naar de brand in de trein bij Putten op 1 december, is op zoek naar twee jongens waarvan er één een jongerenbijbel bij zich had.De brand werd gesticht in de stoptrein vanuit Zwolle. De trein brandde gedeeltelijk uit en de machinist werd met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand is vermoedelijk aangestoken door twee jonge knapen van ongeveer 17 jaar. Deze 2 jongens zijn waarschijnlijk in Zwolle ingestapt en hebben vooraan in de trein plaats genomen. Nadat de brand door hun nabij Putten was aangestoken, zijn zij op het station Putten uit de trein gerend richting de spoorbomen / spoorwegwegovergang en vervolgens richting centrum.

Het is onbekend of zij wellicht nog een fiets hebben gepakt uit de fietsenstalling nabij de overgang/fietsenstalling. Opmerkelijk was dat één van de getuigen heeft gezien dat één van de jongens vermoedelijk in het bezit was van een jongerenbijbel.

De daders worden als volgt omschreven: leeftijd 16 a 17 jaar, beiden casual gekleed, beiden kort haar, blond en donkerblond.

Het vermoeden bestaat dat de daders in Putten en/of directe omgeving woonachtig zijn. De spoorweg politie Zwolle is belast met het onderzoek en komt graag in contact met eventuele getuigen die de jongens hebben gezien in de trein of op het station of daarna elders in Putten.
Provincie:
Tag(s):