dinsdag, 24. oktober 2006 - 15:32

Brandstichters Phoenix aangehouden

Tilburg

Maandagmorgen is een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de brandstichting in een leegstaand fabriekspand (Phoenix) aan de Mechtildisstraat op 21 april jl. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt er van verdacht samen met twee andere Tilburgers van beiden 20 jaar de brand gesticht te hebben. De politie kwam de verdachten door rechercheonderzoek op het spoor.

De drie verdachten gaven toe, ieder wat betreft hun eigen aandeel, dat zij de brand veroorzaakt hadden. De andere verdachten werden vorige week door de recherche van het team Leijdal al gehoord. Zij waren aangehouden in verband met een andere zaak.

Vrijdagavond 21 april jl. brak omstreeks 20.40 uur brand uit in een leegstaand fabriekspand aan de Mechtildisstraat Het pand, dat midden in een woonwijk ligt, staat al lange tijd leeg. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling en was even uitslaand. Er kwamen buiten de normale rookgassen geen gevaarlijke stoffen vrij. Omwonenden werd het advies gegeven ramen en deuren te sluiten. Vanuit de buurt was veel belangstelling voor de brand. De brandweercommandant gaf om 22.20 uur het sein brand meester.
Provincie:
Tag(s):