woensdag, 1. februari 2006 - 8:58

Brandstichting school opgelost

Hoogeveen

Met de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Hoogeveen is de brandstichting van de school De Meander aan de Jacob Catsstraat in Hoogeveen opgelost. De brand verwoestte op 17 december vorig jaar een deel van de school.

Op die zaterdag ontdekten buurtbewoners de brand die vooral woedde achter de hoofdingang van het gebouw. Door snel optreden van de brandweer was de brand op tijd onder controle. Daarmee werd voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar het hele gebouw. Nu bleef de schade beperkt tot een verbrande hoofdingang, veel kapotte ruiten en rook- en roetschade in het hele gebouw. De schade wordt geschat op ongeveer 60.000,- euro.

Uit het buurtonderzoek en meldingen van getuigen kwam naar voren dat een jongen die kort voor de brand is gezien op het schoolplein, mogelijk iets met de brand te maken had. Hier werd verder onderzoek naar gedaan en op maandag 9 januari werd de verdachte, een leerling van de school, aangehouden. Hij bekende de brandstichting. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris die hem onder voorwaarden in vrijheid stelde.

Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Stuifzand en Zuidwolde werden aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Zij ontkennen echter elke betrokkenheid. Beiden zijn uitgebreid verhoord en daarna nog dezelfde dag weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft het onderzoek afgesloten en het dossier ligt nu bij justitie.
Provincie:
Tag(s):